Новата модерна зала на Културния дом на Нефтохимик, която преди

...
Новата модерна зала на Културния дом на Нефтохимик, която преди
Коментари Харесай

Нова зала в Бургас ще носи името на композитора Тончо Русев

Новата съвременна зала на Културния дом на Нефтохимик, която преди 8 години беше дарена на Община Бургас, ще носи името на огромния композитор и бургазлия Тончо Русев. Там е пренесено и неговото пиано, от което са се родили безсмъртните му шлагери, написани по текстове на именити български поети.

Така огромният Тончо Русев още веднъж се завръща на Голямата сцена в паметта на своите съграждани.

След пианото, дарено от фамилията на Русев преди една година, в този момент Бургас има нова светиня - модерната концертна зала. Само преди дни, на празника на Бургас в деня на Св. Николай Чудотворец, в тази зала се организира и първият концерт. Той беше предаван онлайн поради ограниченията за сигурност.

„ Спокойно мога да кажа, че това е най-модерната зала в страната “, сподели пред БНР-Бургас шефът на общинското дружество „ Летен спектакъл „ Фестивали и концерти “ Димитър Маджаров.

„ Дарихме пианото на Бургас, с цел да могат бургазлии да се допрян до него “, показа пък внучката на огромния композитор Елена Хаджистоянова.

Тончо Русев е почетен жител на Бургас. Преди 3 години той беше първият почетен с най-голямото отличие "Кавалер на сребърния кръст на Свети Николай ".

Големият български композитор ни напусна на 10 април 2018 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР