Новата млечна кухня във Враца, която беше обещана в края

...
Новата млечна кухня във Враца, която беше обещана в края
Коментари Харесай

Отваря врати новата детска кухня в ж.к. Дъбника във Враца

Новата млечна кухня във Враца, която беше обещана в края на годината от кмета Калин Каменов на жителите на жилищните комплекси „ Дъбника “ и „ Сениче “, отваря порти. Общинският съвет единомислещо даде зелена светлина за разкриването на пункта, а формалното разкриване е в петък, 1 март в детска градина „ Радост “.

Родители от два врачански квартала се пребориха да имат детска кухня

Както BulNews.bg заяви, родителите от двата врачански квартала се обърнаха с молба към кмета Калин Каменов да имат кухня за децата си. Врачаните обяснили, че с цел да употребяват тази услуга се постанова да посещават детските ясли в централната градска част, което лишава доста време и в допълнение утежнява бюджета на фамилиите.
След срещата с родителите кметът разпоредил да стартира изследване къде може да се направи такава кухня и какъв брой биха били ползвателите й. Справка посочила, че в двата квартала живеят общо към 250 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които биха били възможни консуматори на детската кухня.
От общината открили, че в детска градина „ Радост” съществува такова помещение. Така от общинския бюджет дали средства и бил осъществен ремонт на стаята, в която ще бъде раздавана храната. По предварителни планове потенциалът й ще е до 300 порции на ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР