Новата банка за развитие, създадена от страните от БРИКС, ще

...
Новата банка за развитие, създадена от страните от БРИКС, ще
Коментари Харесай

Банката на БРИКС ще емитира облигации в индийски рупии на стойност $2,5 млрд.

Новата банка за развиване, основана от страните от БРИКС, ще записва стратегия за издаване на облигации в индийски рупии на стойност 2,5 милиарда $. Тя ще бъде създадена за период от пет години, съобщи основният финансов шеф на банката Лесли Маасдорп на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, съобщи Ройтерс.  Други детайлности за програмата не бяха дадени.

Припомняме, че президентът на Банката на БРИКС Дилма Русев съобщи в изявление пред " Файненшъл таймс ", че финансовата институция планира да стартира да отпуска заеми в южноафрикански рандове и бразилски реали като част от проектите си за понижаване на зависимостта от $ и поощряване на по-многополюсна интернационална финансова система.

Базираният в Шанхай интернационален заемодател преглежда молби за участие от към 15 страни, като се чака да утвърди приемането в състава си на четири или пет от тях. Русеф е отказала да назове имената на страните, само че е показала, че за банката е приоритет да диверсифицира географското си посланичество.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР