Новата автогара във Варна се очаква да заработи през май.

...
Новата автогара във Варна се очаква да заработи през май.
Коментари Харесай

Новата автогара във Варна заработва през май?

Новата автогара във Варна се чака да проработи през май. Първоначалните прогнози бяха, че това ще се случи за коледните празници, само че дейностите по новата постройка към момента не са завършени. Остават довършителни работи, построяването на общата климатична вентилация на постройката, санитарните възли, багажното, стаята за майки с деца. Това сподели за Moreto.net шефът на Автогарата Веселин Михайлов.

Кадри от птичи взор на демонстрират напредъка на обекта. Основните действия са приключени, асфалтиран е и теренът пред зданието.

Работата по постройката започва през април предходната година наоколо до актуалната постройка на бул. „ Владислав Варненчик “ 158. Новото здание се подвига на мястото на газстанцията около ул. „ Андрей Сахаров “ и някои постройки след нея, които към този момент са съборени.

Новата автогарата е с височина 6 метра. Тя ще има същия потенциал като остарялата във връзка с рейсовете. Ще има 12 бранша за потегляне и 30 паркоместа за огромни рейсове. Ще има дрешник, едно непрекъснато заведение, нощна чакалня.

Когато новата постройка бъде приключена и стартира да действа, остарялата постройка ще бъде съборена, а на нейно място ще бъде вдигнат търговски комплекс от огромна верига.

Сградата на Автогарата е издигната през 1971 година. През 1998 година след приватизация става частна благосъстоятелност. През годините са правени разнообразни планове и оферти за нова автогара. Има концепция за такава до жп гарата.

Преди няколко години, по самодейност на притежателите „ Автоекспрес “ АД, се прави план за терен на ул. „ Тролейна “ 48, само че той не получава утвърждението на основния проектант. Тогава се взима решение да се изготви план за нова автогара на сегашния адрес на бул. „ Владислав Варненчик “. Целият развой по създаването и предприемането на истински действия по строителството лишава към 2 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР