NOVAСветът е напът да отбележи период от най-горещите пет години,

...
NOVAСветът е напът да отбележи период от най-горещите пет години,
Коментари Харесай

ООН: Юни и юли са били най-горещите месеци в историята

NOVA

Светът е напът да означи интервал от най-горещите пет години, разгласи Антониу Гутериш

Месец юли е бил толкоз топъл, в случай че не и още по-топъл, от най-горещия месец в историята, откогато се водят сходни статистики. Това показват последните данни на Световната метеорологична организация, представени от генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Гутериш напомни, че също така този парещ юли е последвал след най-горещия юни в историята. " Този факт има още по-голямо значение, тъй като предходният най-горещ месец - юли 2016 година, е бил по време на един от най-силните регистрирани в миналото явления Ел Ниньо, до момента в който казусът тази година не е подобен ", добави той.

Генералният секретар на Организация на обединените нации добави, че това значи, че светът е напът да означи интервал от най-горещите пет години (2015-2019 г.), откогато се водят статистиките. Той предизвести, че в случай че всички страни не подхващат дейности в този момент в битката с климатичните промени и световното стопляне, то рисковите метеорологични явления, които се случват в този момент, ще бъдат единствено " върхът на айсберга ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР