Новакът в Суперлигата Берое 2016 (Стара Загора) се бори с

...
Новакът в Суперлигата Берое 2016 (Стара Загора) се бори с
Коментари Харесай

Иван Тасев: Участие в първата осмица на Суперлигата не беше задача на всяка цена

Новакът в Суперлигата Берое 2016 (Стара Загора) се бори с опитния Пирин (Разлог), само че не съумя за докара плейофната серия сред двата отбора за влизане в първата осмица на шампионата до трети съдбоносен мач. След като загуби първата среща против разложани на шампионата в Добрич с 2:3 гейма, драмата се повтори на личен терен във втория мач. Волейболистите от Стара Загора поведоха с 2:0 гейма, само че позволиха цялостен поврат и изгубиха с 2:3. Така те ще играят във втората осмица в елита. Старши-треньорът на Берое Иван Тасев съобщи за BGvolleyball.com , че моментно подценяване и липса на убеденост са попречили отборът му да стигне до трета решителна среща в Разлог:

" Моментно подценяване, откакто поведохме с 2:0 гейма, нерешителност от загубата в предходния мач, както и непонятен боязън повлияха за развоя на втората среща. Това е типично за тим, който неотдавна е образуван с нови състезатели. Нищо извънредно. Всичко пристигна последователно. За този поврат нямаше внезапна смяна. По скоро повода бе в нашата игра, наруши се ритъма. В първите два гейма правихме обсада, през идващите две елементи блокадата се разколеба. От там противникът се разигра, стартира всяка точка да им се получава. А нас ни изнерви това и тръгнахме в низходяща линия. В тайбрека опита и насъбраната инерцията на Пирин си споделиха думата. Ние взехме да си мислим край, неприятно стана. А не беше ужасно, само че не си повярваха момчетата ".

" Донякъде има отчаяние. Третият съдбоносен мач бе в Разлог, само че ми се щеше да има още един дуел. Имаме потребност от повече мачове. Нашата цел с управлението не беше непременно влизане в първа осмица на Суперлигата, по скоро в случай че това станеше, то да е поради момчетата. Да се допрян до волейбол на по-високо равнище, видят опитни играчи, да копират и да се изучавам. Но пък въпреки това ненапълно стана хубаво, че сме във втората осмица. Ще играем с равностойни тимове и ще се обиграваме. Не е настъпила покруса, няма да уволняваме никой. Смятам, че съм подбрал момчета, които не са получавали шансове да бъдат водещи състезатели и ми се желае да могат да израснат и да демонстрират, това което имат в себе си ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР