Новак Джокович стана най-успешният сръбски тенисист в историята на турнира

...
Новак Джокович стана най-успешният сръбски тенисист в историята на турнира
Коментари Харесай

Джокович изведе Сърбия до полуфиналите на купа Дейвис

Новак Джокович стана най-успешният сръбски тенисист в историята на шампионата за купа " Дейвис ", извеждайки Сърбия до полуфиналите на неофициалното международно отборно състезание за мъже за повторно в границите на три години с 21-ата си поредна победа на сингъл в четвъртък вечер.

Водачът в международната класация при мъжете Джокович надви над Камерън Нори с 6:4, 6:4 за час и 42 минути игра в Малага (Испания) и донесе успеха на Сърбия с 2-0 триумфа над Англия. Така сърбите ще се изправят против Италия в полуфинален конфликт в събота. В другия полуфинал ще играят тимовете на Финландия и Австралия.

Победата бе общо рекордна 44-ата за Новак Джокович за купа " Дейвис ", с което той изпревари сънародника си Ненад Зимонич по този индикатор.

Джокович има 40 триумфа на сингъл за родината си. Последната му загуби на сингъл в отборния шампионат бе, когато се отхвърли в срещата с Хуан Мартин дел Потро в полуфиналите през 2011-а сред Сърбия и Аржентина. Последното проваляне на сърбина в мач, който приключи, е от 2009 година.

36-годишният Новак Джокович нямаше проблеми в нито един миг от дуела против първата ракета на Англия, осъществявайки по един пробив в двата сета.

В първата среща заемащият 55-о място в ранглистата Миомир Кецманович се наложи над Джак Дрейпър със 7:6(2), 7:6 (6) за два часа и пет минути игра.

Англия, десеткратен първенец в шампионата за купа " Дейвис ", се стремеше към първото си присъединяване на полуфинал от четири години насам. Сърбия не съумя да влезе в топ 4 през предходната година, когато отпадна на четвъртфиналите, а през 2021-а претърпя загуба от Хърватия на полуфиналите. Единствената купа на сърбите в отборната конкуренция е от 2010-а, когато отборът им още веднъж бе воден от Новак Джокович.

След успеха на Джокович над Нори, английски почитатели пробваха да заглушат изявлението на сърбина на корта, а той ги прикани " да млъкнат и да покажат малко почитание ". По трибуните имаше към 5000 английски последователи, което придаде на срещите достоверното чувство за купа " Дейвис ".

" Винаги има огромна страст да играеш за страната си, тъй като даже след дълъг сезон чувстваш силата ", съобщи Новак Джокович.
 Бащата на Джокович се заяде с Федерер
Бащата на Джокович се заяде с Федерер

Ето защо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР