Новак Джокович спечели своята 10-а титла от Australian Open и

...
Новак Джокович спечели своята 10-а титла от Australian Open и
Коментари Харесай

Големите титли: Джокович увеличи преднината си пред Надал и Федерер


Новак Джокович завоюва своята 10-а купа от Australian Open и общо 22-ра от Големия шлем, побеждавайки Стефанос Циципас на финала в Мелбърн. По този метод сърбинът даде още по-сериозна поръчка за званието „ Най-велик в историята “, увеличавайки преднината си пред Рафаел Надал и Роджър Федерер във връзка с огромните трофеи (Големия шлем, Финалите, Мастърс и Олимпийските игри).

Джокович към този момент е собственик на общо 66 огромни трофея, откъсвайки се със седем пред Рафаел Надал, до момента в който Роджър Федерер завърши кариерата си с 54.

Статистиката демонстрира, че сърбинът е печелил по една огромна купа на всеки 3,2 шампионата, в които е взел участие (66/210), до момента в който при Надал този индикатор е 3,5 (59/208). След тях в това отношение са Роджър Федерер с 4,4 (54/240) и Пийт Сампрас с 4,9 (30/147). Челната петица по извоювани огромни трофеи добавя Андре Агаси с 27 (8 от Големия шлем, 1 от Финалите, 1 от Олимпийски игри и 17 от Мастърс).

С вчерашния си успех Джокович стана третият най-възрастен първенец от шампионата в Оупън ерата, като пред него са само Роджър Федерер и Кен Роузуол. В същото време успеха над Циципас бе неговата 17-а поредна против играчи от Топ 5 на Australian Open. С купата от Мелбърн сърбинът се завърна на върха в ранглистата, което е неговата 374-та седмица като №1 в света.

Следващият шампионат, в който Джокович ще взе участие, е ATP 500 конкуренцията в Дубай, която ще се организира от 27 февруари до 4 март.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР