Новак Джокович се класира на финал на демонстративен турнир в

...
Новак Джокович се класира на финал на демонстративен турнир в
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за финал в Задар

Новак Джокович се класира на край на показателен шампионат в Задар (Хърватия), който е проведен от него. Световният №1 като завоюва първите си два мача на сингъл в конкуренцията, която е част от " Адрия Тур ".

Джокович избави два сетбола в първия сет и се наложи с 4-3, 4-1 против сънародника си Педжа Кърстин. След това той надделя Борна Чорич с 4-1, 4-3 пред няколко хиляди души по трибуните.

" Надявам се тези хора да са видяли положително шоу. Няколко разигравания тук и там наклониха везните в моя изгода. Благодаря и на всички, които стояха до късно и чакаха този мач. Последните няколко месеца бяха доста сложни поради пандемията и се надявам да се завръщаме последователно към естественото. Очаквам добра численост по трибуните и в неделя ", сподели Джокович в изявление след края на срещата с Чорич, който по-рано денем победи Григор Димитров.

По-късно българинът се отдръпна и бе сменен от хърватина Дино Сердарушич. Именно той е последният противник на Джокович в груповата фаза.

Във финала водачът в международната класация ще се изправи против спечелилия от втората група. В момента водач там е руснакът Андрей Рубльов след победи против хърватина Марин Чилич и сърбина Данило Петрович.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР