Новак Джокович продължава да бъде без загубен сет на тазгодишното

...
Новак Джокович продължава да бъде без загубен сет на тазгодишното
Коментари Харесай

Адски първи сет и съвършен завършек: Джокович преодоля с отличен теста Фучович в Париж

Новак Джокович продължава да бъде без изгубен сет на тазгодишното Открито състезание на Франция. Световният №3 имаше сложен старт в днешния си дуел против Мартон Фучович, само че съумя да измъкне един извънредно оспорван първи сет, в който постоянно даже бе превъзхождан игрово, след което обаче напълно наложи своето движение и докара мача до сполучлив за себе си свършек след 2 часа и 46 минути игра - 7:6(2) 6:0 6:3. По този метод балканецът продължава към третия стадий на конкуренцията, където му следва да се изправи против 29-ия в схемата Алехандро Давидович Фокина.

Night session starts NOW
— Roland-Garros (@rolandgarros)
В самото начало на дуела преимуществото бе на страната на любимеца, който се възползваше от неуверените изяви на съперника и съумя да нанесе пробив още в дебютното подаване на унгареца, оттегляйки се на отмора с задатък от 3:0. Бившият №1 даже разполагаше с опция да дублира брейка си и да се откъсне с 4:0, само че точно тогава Фучович увеличи неимоверно интензитета в ударите си и записа първи гейм на своята сметка.

Въпросният гейм имаше извънредно положително въздействие върху увереността на международния №83, който не изпитваше никакъв боязън да влиза в дълги разигравания с именития си конкурент. Унгарецът даже успяваше да вземе предимство в продължителните замени с помощта на отличните си контраатаки и мощни удари, с които пробиваше пословичната отбрана на сърбина. Така непоставеният тенисист непрестанно поставяше напрегнат подаванията на двукратния първенец в шампионата, само че пропиля цели 8 брейкбола, преди най-сетне да реализира по този начин жадувания пробив от деветия си опит и да възвърне паритета за 5:5.

Развръзката на този толкоз оспорван сет в последна сметка пристигна в тайбрек, в който 22-кратният притежател на титли от Шлема наложи своята доминация още през цялото време и в резултат на прецизното ориентиране и систематизиране на ударите си съумя да открие сметката си в общия резултат.

Lightning fast ⚡️ |
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Разочарованието от загубата на откриващата част несъмнено прозираше в дейностите на Фучович във втория сет, където нямаше и диря от въодушевеното му показване първоначално. Ударите на унгареца съвсем напълно изгубиха своята дълбочина, а броят на непредизвиканите му грешки непрестанно се усилваше, с което самодейността напълно се трансферира в половината на любимеца. Белградчанинът не пропускаше късмет да се възползва от неувереността на съперника и демонстрирайки непоклатимост във всеки един аспект, скоропостижно удвои преднината си в обособените елементи, без да загуби нито гейм.

Третата част също мина под диктовката на някогашния №1, който имаше цялостен надзор върху събитията и изцяло успяваше да обезоръжи съперника си с безупречно пласираните си удари. Той се усещаше удобно във всяка зона, до момента в който езикът на тялото на Фучович ставаше все по-негативен с времето. Това докара до два пробива и четири следващи гейма в актива на Ноле, който не след дълго подпечата крайния си триумф в срещата.

Djokovic defeats Fucsovics in straight sets
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР