Новак Джокович не е представлявал пряк риск за разпространението на

...
Новак Джокович не е представлявал пряк риск за разпространението на
Коментари Харесай

Съдът разкри мотивите си: Джокович е вдъхновение за антиваксърите

Новак Джокович не е представлявал директен риск за разпространяването на ковид в Австралия, само че е бил очевидна опасност за публичния ред и евентуално ентусиазъм за антиваксърски настроения в страната. Така е стимулирано решението на 3-членния състав на Федералния съд в Мелбърн, който предходната неделя удостовери решението на имиграционния министър Алекс Хоук да анулира визата на 34-годишния сърбин. В резултат на това тенисист №1 в света беше депортиран в навечерието на Australian Open, на който трябваше да пази купите си от последните три сезона.

Окончателното решение беше взето единомислещо от трима съдии - ръководителя на журито Джеймс Олсъп и членовете Антъни Бесанко и Дейвид О`Калахън. В него е записано, че отнемането на визата не може да е " ирационално или нелогично ", тъй като министър Хоук " има учредения да се тревожи, че декларираната поддръжка от антиваксърски групи за очевидната позиция на господин Джокович по отношение на имунизацията може да окуражи спомагателни митинги и засилено разделяне в обществото ".

Отделно тричленното жури акцентира, че в тази ситуация " мъдростта на решението " на имиграционния министър даже не е от голяма важност, защото поради е взета само неговата правомерност, а тя е налице. Пълните претекстове бяха оповестени от съда тази заран и стана ясно, че главните причини са свързани с общественото въздействие на Джокович.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР