Новак Джокович и Стефанос Циципас са последните двама оцелели в

...
Новак Джокович и Стефанос Циципас са последните двама оцелели в
Коментари Харесай

Вече става лично: Циципас се престори, че също не си спомня финала срещу Джокович на РГ

Новак Джокович и Стефанос Циципас са последните двама оживели в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия, които в неделния ден ще излязат един против различен в директен дуел за трофея. Сърбинът ще изиграе своя 10-и край в конкуренцията, като в досегашните си девет няма нито едно проваляне, до момента в който за гърка това ще бъде едвам дебютна поява в решителната борба за купата в Мелбърн.

В кариерата си международният №4 има един финал в шампионат от Големия шлем, датиращ от Ролан Гарос 2021, като любопитното е, че негов съперник още веднъж бе точно Джокера. Тогава елининът започва вихрено и взе предимство от 2:0 сета, но последва цялостна готовност на тогавашния номер едно, който завоюва идващите два сета и в последна сметка подвигна следващ " мейджър " трофей.

Въпросният конфликт стана тематика на разговор по време на конференциите на двамата през актуалната седмица, след като преди няколко дни Джокович разяснява представянето на Циципас в конкуренциите от Големия шлем и загатна по какъв начин гъркът е играл в заключителните стадии неколкократно, само че в никакъв случай не е достигал до финала. Моментално той бе поправен от един от присъстващите публицисти, който му напомни, че конфликтът за купата на Ролан Гарос 2021 е бил точно против Стефанос.

Въпреки че Ноле реагира с усмивка на обстановката и след това се извини за грешката си, то наподобява, че гъркът не го е приел толкоз задушевно, съдейки по реакцията му на днешната конференция. Световният №4 бе запитан дали счита, че отговорът на Джокович е бил лапсус, или е бил опит да го предизвика, на което Циципас отвърна изсъхнало: " Аз също не си припомням ". Макар журналистът да повтори, че става въпрос за единствения му " мейджър " край дотук в кариерата, то гъркът остана неотстъпчив, заявявайки, че няма спомен за сходен мач.

Australian Open Press: “Novak Djokovic didn’t remember the Final you played at Roland Garros? Do you see that as a genuine lapse? Or is he trying to get in your mind? ”

Stefanos Tsitsipas: “I don’t remember either. ”

Reporter: “The Final? ”

Stef: “No. ”
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР