Новак Джокович и Анди Мъри имат дълга история на своето

...
Новак Джокович и Анди Мъри имат дълга история на своето
Коментари Харесай

Мъри: Алкарас е блестящ, но не може да се сравни с Джокович; 24-тата няма да е последната

Новак Джокович и Анди Мъри имат дълга история на своето съревнование, в което попадат цели 36 мача, само че все пак сред двамата постоянно е съществувала голяма доза почитание. В последното си изявление за Военновъздушни сили английският представител разяснява промяната на поколенията в мъжкия тенис и триумфа на Ноле на миналия US Open, като изрично съобщи, че младите тенисисти към момента са надалеч от това да доближат равнището на 24-кратния първенец от Големия шлем. 

" Младите момчета би трябвало да опитат да слагат напрегнат Новак и от тях зависи дали ще могат да го догонят и задминат. Към момента наподобява, че към момента сме надалеч от сходно нещо. Новак е необикновен състезател години наред, също както Роджър и Рафа. Изумителни са тяхното дългоденствие и фактът, че са способни да играят на най-високо равнище толкоз дълго време. 

Не мисля, че 24-тата ще е последната купа от Шлема за Новак, само че в никакъв случай не знаеш какъв брой дълго ще продължи да се показва по този метод. Има доста фактори - физическото положение, мотивацията, дали някой състезател като Алкарас няма да се развие и да наложи доминация. Алкарас в действителност е брилянтен тенисист, само че не може да се съпостави с това, което прави Джокович към този момент в продължение на 15-20 години, когато стъпи на корта. Може би Алкарас ще успее да доближи това равнище на игра скоро, само че все пак Новак ще продължи да печели " мейджър " титли ", планува британецът.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР