Новак Джокович е на финал на Ролан Гарос и в

...
Новак Джокович е на финал на Ролан Гарос и в
Коментари Харесай

Джокович е на финал, контузия на Алкарас помрачи велик мач

Новак Джокович е на край на " Ролан Гарос " и в неделя може да завоюва 23-тата си купа от Големия шлем, която ще го коронова като №1 най-малко на нашето време.

В първия полуфинал сърбинът победи Карлос Алкарас с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 и за рекордния 34-ти път ще спори за оценката на Мейджър шампионат.

Двубоят бе засенчен от физически проблем на младия испанец при започване на третия сет. Не стана ясно какво тъкмо се случи с Алкарас, само че той съвсем рухна на корта, откакто изравни сетовете и стартира добре в третата част.
 Снимка АП/БТА
Световният №1 изиска здравна помощ, като в началото остана усещане, че е получил разбиране, по този начин загуби гейм. Джокович, който след първата част изиска рехабилитатор за дясната си ръка, отиде при съперника си и му оказа помощ да седне на скамейката.

Алкарас едвам доигра третия сет. Преди четвъртия влезе в съблекалнята, само че личеше, че все по този начин мъчно се движи. Все съумя да вземе гейм и избегна " геврек ".

А до контузията на Карлос двамата с Джокович правеха мача на годината - първите два сета минаха при равносилен тенис на извънредно равнище. Темпото бе високо, ударите разнородни, а разиграванията - изумителни. Жалко, че този театър действително спря след втория сет.

Вторият полуфинал опълчва Каспер Рууд и Александър Зверев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР