Новак Джокович доказа по време на АТР финалите в Торино,

...
Новак Джокович доказа по време на АТР финалите в Торино,
Коментари Харесай

Джокович - властелинът на корта

Новак Джокович потвърди по време на АТР финалите в Торино, че е най-достоен за трона в мъжкия тенис. В неделя той прегърна рекордна седма купа от шампионата на осемте най-хубави през сезона, показвайки още веднъж, че е с класа над най-сериозните си противници в тура.

36-годишният сърбин продължава да написа история и към този момент е надалеч пред Рафаел Надал и Роджър Федерер в конкуренцията за званието " най-велик за всички времена ". Той изпраща следващата си феноменална акция, която може да направи даже още по-грандиозна с успех на финалите за Купа " Дейвис " през тази седмица.

Джокович имаше доста повече работа в трите си срещи от " зелената " група в Торино, в които изкара на корта повече от осем часа. Той потегли в шампионата с трисетова победа над Холгер Руне, която му подсигурява първото място в годишната класация.

Белградчанинът отстъпи на локалния воин Яник Синер във втория си двубой в потока, трансформирал се в същинско представление, а преди третия кръг имаше немалка възможност да не се класира за 1/2-финалите. Той си свърши своята работа, подчинявайки резервата Хуберт Хуркач, след което получи помощ от Синер, който пък укроти Руне.

Джокович, сходно на всеки огромен първенец, сподели най-хубавото в най-важните моменти. В Торино това бяха срещите от директните елиминации, които сърбинът стартира с открит урок против международния №2 Карлос Алкарас.



Ноле продължи на скорост и в огромния край, където съумя да вземе сладостен реванш от Синер за провалянето в групата. Той се възползва от съмненията на младия си противник, подбудени от неналичието на опит в сходни мачове и от напрежението да отговориш на упованията вкъщи, и победи с рутинното 6-3 6-3.

Сезон 2023 е един от най-силните в славната кариера на Джокович. Той има 55 победи против единствено шест загуби през годината, както и седем извоювани трофеи, включително три от Големия шлем. Ноле ще посрещне 2024-та на върха в ранглистата, а този понеделник той чества юбилейна седмица №400 като водач в класацията.

" Това е един от най-хубавите сезони, които съм имал, без подозрение. Да го завърша с купа против локалния любим Яник, който игра необикновен тенис тази седмица, е феноменално ", показа Джокера след финала против Синер.

С триумфа си в Торино Ноле дръпна с още пред Надал и Федерер в класацията по извоювани " огромни " трофеи. Той към този момент е еднолично отпред по оценки от АТР финалите, оставяйки зад себе си Федерер (6).

Сърбинът може да се похвали с 24 трофея от шлема и други 40 на равнище Мастърс, като и по двата индикатора е пред Рафа и Роджър. Звездата от Балканите не води на другите двама от огромната тройка само по извоювани олимпийски трофеи, каквато от тримата има единствено испанецът.

Джокович е натрупал общо 71 " огромни оценки " против 59 на Надал и 54 на към този момент отказалия се от тениса Федерер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР