Новак Джокович беше далеч от най-добрия си резултат при четвъртфиналното

...
Новак Джокович беше далеч от най-добрия си резултат при четвъртфиналното
Коментари Харесай

Джокович след отпадането си в Баня Лука: Не се чувствах добре, краката ми бяха бавни

Новак Джокович беше надалеч от най-хубавия си резултат при четвъртфиналното си проваляне от Душан Лайович - 4:6 и 6:7 (6) на шампионата в Баня Лука, само че сърбинът сподели, че към момента се надява да откри пътя си на клей преди Откритото състезание на Франция идващия месец.

Джокович бе изгубил единствено четири гейма в предходните си две срещи със сънародника си Лайович, само че международният номер едно пропиля няколко шанса да преодолее съперника си, реализирайки единствено една от 16 точки за пробив.

" Лайович игра добре. От друга страна, аз играх доста по-зле, в сравнение с желаех. Не мога да спечелвам мачове против съперници, които са толкоз постоянни на тази настилка, като играя по този метод.

Не се усещах добре на корта, краката ми бяха мудни, а ръцете ми - бездействащи, доста пропуснати удари, изцяло без посока. Играх добре на моменти, само че играх доста под моето равнище ", сподели Джокович пред кореспонденти след провалянето в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

След като Рафа Надал пропусна поредност от шампионати на клей заради травма, Джокович ще се стреми да натрупа инерция преди Откритото състезание на Франция, където сърбинът ще се насочи към 23-ти шампионат от Големия шлем, с цел да изпревари испанеца.

Откритото състезание на Франция, вторият шампионат от Големия шлем за сезона, стартира на 28 май.
 Новак Джокович изхвърча от Баня Лука
Новак Джокович изхвърча от Баня Лука

Водачът в схемата отпавда на четвъртфиналите

" Надявам се да вляза във върхова форма за Ролан Гарос. Искам да играя най-хубавия си тенис там. Там изискванията са напълно разнообразни спрямо Монте Карло и Баня Лука. Има още няколко седмици за тренировки и игра.

В предходните сезони постоянно съм имал неудовлетворителен и муден старт на клей и по-късно играх доста по-добър тенис във финалните стадии. Надявам се да повторя същия модел тази година ", сподели Джокович, който има проблеми с травма в лакътя.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР