Нова зона за платено паркиране ще бъде въведена около Морската

...
Нова зона за платено паркиране ще бъде въведена около Морската
Коментари Харесай

Въвеждат „зелена зона“ заради туристите в Бургас


Нова зона за платено паркиране ще бъде въведена към Морската градина на Бургас за идващия летен сезон. Общинските съветници в града освен утвърдиха предлагането на администрацията, само че го и разшириха.

Зоната ще обгръща регион в комплекс „ Лазур “ от Пантеона до паркинга на Северния плаж, прочут като паркинга на клопките, в това число и улицата към него. Този сектор беше употребен интензивно през летния сезон, с изключение на от бургазлии, само че и от гостите на града, които избират да почиват на най-голямата линия в Бургас, а паркирането беше гратис. Това пък затруднява живеещите в близост, които не могат да си намерят места в дейния сезон.

Въвеждането на платеното паркиране провокира разпалена полемика на последната сесия на общинския съвет.

Ангел Божидаров разяснява, че схваща потребността на живеещите до Морската градина, само че зелената зона няма да им обезпечи повече паркоместа:

„ Не единствено гостите на града, само че и от „ Славейков “, „ Изгрев “, „ Меден рудник “, хората, като си вземат фамилията, къде да ги нарамят? В рейса ли – дюшеци, хавлии… Ще си отиде с колата, естествено. Вие доста добре знаете какво ще се получи. Част от хората няма да си платят стикера, ще се трансферират на прилежащите улици, ония ще изреват, ще пристигна моят другар Андрей Рунчев (управителят на Оперативна програма „ Транспорт “ – б.а.) усмихнат и ще каже, че и другите желаят зелена зона. Как няма да желае, като няма къде да паркира индивидът. Битката за нови паркоместа се трансформира в борбата за Берлин “, разяснява Божидаров.

Юлиан Станков от ГЕРБ уточни, че има опция да се обособят нови места по улицата, която води към паркинга на Северния плаж. Близо 70 коли в допълнение ще могат да стопират там.

Живко Табаков от Реформаторския блок отвърна, че това е пряк удар против туризма:

„ Бургаският плаж (Северният – б.а.) за първи път от доста години ще има цена 1 ст. за шезлонг и за чадър. Това е нещо, с което ние би трябвало да се популяризираме, че Бургас е привлекателно място, а не да го обкръжаваме със зелени и сини зони. Тази зелена зона ще отблъсне повече хората, които могат да дойдат в Бургас за крайноседмичен туризъм “, сподели Табаков и акцентира, че по този начин почивката на плажа ще излиза сред 6 и 8 лева

Според Диан Димов от ГЕРБ има задоволително места за гратис паркиране. До Морската гара има паркинг с над 400 места, през идната година ще бъдат обезпечени още 150. Безплатно може да се стопира и до плажа наоколо до Солниците.

В последна сметка, предлагането бе утвърдено и от идващото лято, прекъсването до Северния плаж на Бургас няма да е гратис. То ще коства по лев на час, а зелената зона ще работи всеки ден, в това число и през уикенда. Тя ще действа от 1 май до 30 септември, в часовете сред 11 и 20.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР