Нова Зеландия съобщи за първия си смъртен случай от КОВИД-19

...
Нова Зеландия съобщи за първия си смъртен случай от КОВИД-19
Коментари Харесай

Нова Зеландия с първи смъртен случай от COVID за над шест месеца

Нова Зеландия заяви за първия си смъртен случай от КОВИД-19 от повече от шест месеца, съобщи ДПА, цитирайки здравното министерство. В болница е умряла 90-годишна жена. Страната сега е в непоколебим локдаун, откакто на 18 август бе открит един случай на вътрешнообщностно предаване на ковид.

Последно за обвързван с коронавирус смъртен случай в Нова Зеландия бе обявено в средата на февруари. Общо 27 души са умряли от началото на пандемията.

Министър-председателката Джасинда Ардърн изрази съболезнования на фамилията на умрялата и акцентира, че вирусът е доста по-опасен за по-възрастните и за хората с съпътстващи болести. Затова и налагането на локдауни е един от значимите принадлежности да се спре разпространяването на инфекцията, добави тя, предава Българска телеграфна агенция,

Австралийският щат Нов Южен Уелс записва рекорден брой нови случаи на коронавирус и четирима умряли, макар че от 10 седмици е в локдаун, заяви ДПА. Здравните управляващи споделиха, че за последните 24-те часа има 1533 нови случая на локално предаване на ковид. Това е най-големия брой, регистриран за един ден на австралийска територия, сподели националната телевизия Ей Би Си нюз.

Здравният министър Брад Хазард уточни обаче, че има и добра вест - имунизацията върви с положителни темпове. Вчера в Нов Южен Уелс са сложени съвсем 130 000 ваксини, заяви той. Така общият брой на поставените дози в щата към този момент е над 7,2 милиона, а 36 на 100 от популацията над 16-годишна възраст са изцяло имунизирани.

Австралия, чието население е 25 милиона, дълго време доста сполучливо се бореше с пандемията, налагайки извънредно строги ограничения, в това число затваряне още през март 2020 година на границите си с дребни изключения. Голяма част от популацията обаче още веднъж живее в локдаун поради разпространяването на делта разновидността и в началото бавната доставка на ваксини. В Австралия са доказани над 56 500 случая на инфектирани, над 1000 са смъртните случаи, свързани с коронавирус.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР