Нова Зеландия почти напълно ще премахне блокирането си заради коронавируса

...
Нова Зеландия почти напълно ще премахне блокирането си заради коронавируса
Коментари Харесай

Нова Зеландия премахва ограниченията заради COVID-19

Нова Зеландия съвсем изцяло ще отстрани блокирането си поради ковид тази седмица, като под строги ограничавания ще остане единствено епицентърът на инфекцията в страната Окланд, сподели в понеделник министър председателят Джасинда Ардърн.

Около три милиона новозеландци към този момент няма да бъдат „ под ключ “ по домовете си от вторник през нощта, а учебните заведения ще отворят още веднъж в четвъртък за първи път от три седмици, сподели Ардърн. Но тя добави, че Окланд, където огнището на Делта-варианта в страната се появи в края на предишния месец, ще остане под строго блокиране най-малко още една седмица, защото вирусът към момента не е спрян в двумилионния град.

Ардърн сподели, че е имало позитивен прогрес в намаляването на броя на случаите, само че мощно трансмисионният вид Делта „ трансформира играта “, което значи, че рестриктивните мерки в Окланд не могат да бъдат облекчени прекомерно скоро.

„ Действахме добре, с цел да овладеем това огнище, рестриктивните мерки от равнище 4 (твърдо блокиране) работят, само че работата не е свършена “, сподели тя. " На крачка сме от отстраняването, само че не можем да изпуснем топката. "

Новозеландците отвън Окланд ще преминат към предизвестие на второ равнище по четиристепенната система за реагиране на ковид в страната. Това значи, че заповедите за престой вкъщи са анулирани, само че свободите, употребени преди появяването на огнището в Окланд - когато животът в Нова Зеландия беше съвсем естествен - няма да бъдат възобновени изцяло.

Събиранията на закрито ще бъдат лимитирани до 50 души, със наложително носене на маска и сканиране на приложения за следене на доста места.

Епидемията постави завършек на шестмесечен цикъл без локално предаване в Нова Зеландия, която беше една от последните в света зони без ковид и завоюва необятна хвалба за реакцията си против пандемията.

Жена на 90 години в събота стана първият човек, умрял от COVID-19 в Нова Зеландия от февруари, с което броят на жертвите на пандемията в страната доближи 27.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР