Нова възможност за Хуавей“ – има възможност на китайските смартфони

...
Нова възможност за Хуавей“ – има възможност на китайските смартфони
Коментари Харесай

Нова възможност за „Хуавей“: Възможно е да инсталира на смартфоните си руска операционна система



Нова опция за " Хуавей “ – има опция на китайските смарт телефони да бъде конфигурирана съветската операционна система „ Аврора “ на мястото на „ Андроид “. За това оповестява интернет изданието The Bell, като се базира на свои източници, съобщи БНР.

Идеята е била разисквана по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург от съветския министър на цифровото развиване Константин Носков и изпълнителния шеф на „ Хуавей “ Го Пин.

За тази опция е станало дума и на срещата предходната седмица в Кремъл сред президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин. Тогава в наличието на двамата водачи беше подписано съглашение сред съветския оператор МТС и „ Хуавей “ за внедряването на 5G-мрежи в Русия.

При откриването на икономическия конгрес в Петербург министърът на финансите Антон Силуанов даде обещание спомагателни тласъци за фирмите, потърпевши от потреблението на наказания като инструмент на конкуренцията. Той уточни като образец „ Хуавей “.

Президентът Тръмп разгласи предишния месец китайската компания за опасност за националната сигурност на Съединените щати, а американският софтуерен колос „ Google “ заплаши, че ще я лиши от правото да употребява операционната система „ Андроид “.

The Bell твърди, че се разисква освен възможното инсталиране на съветската операционна система „ Аврора “ на китайските смарт телефони, само че и локализиране на част от производството им в Русия.

„ Аврора “ е основана въз основата на операционната систем Sailfish – разработка на финландската компания „ Йола “. През 2014 година съсобственик на „ Йола “ стана съветският милиардер Григорий Берьозкин. През 2018-а той подписа с Министерството на връзките контракт за основаването на национална мобилна операционна система. Проектът е на стойност 160 милиарда рубли или над два и половина милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР