Нова вълна от Covid-19 обхваща цяла Европа. Причинители са редица

...
Нова вълна от Covid-19 обхваща цяла Европа. Причинители са редица
Коментари Харесай

Нова вълна от мутации на Омикрон обхваща Европа

Нова вълна от Covid-19 обгръща цяла Европа. Причинители са редица разновидности на варианта Омикрон, предизвести Европейската Агенция по медикаментите.

Увеличаването на броя на хората с позитивен тест се дължи на разновидностите BA.4 и BA.5 на разновидността Omicron.

През април EMA посъветва хората на възраст над 80 години да си създадат втора бустерна ваксина. Сега Агенцията предлага на хора на възраст сред 60-79 години и такива с компрометирана имунна система да си слагат бустерна доза.

Почти цяла Европа отстрани рестриктивните мерки, свързани с ковид. В доста страни това лято е първото, в които хората ще могат да отидат ва отмора умерено.

На 30 юни Световната здравна организация заяви, че броят на новите случаи в международен мащаб се е нараснал с 18% през миналата седмица, като са докладвани повече от 4,1 милиона случая.

Последните статистически данни демонстрират, че един на всеки 30 души в Обединеното кралство е болен през седмицата до 24 юни, което е нарастване от 32% по отношение на миналата седмица.

В последния си седмичен отчет здравната агенция на ООН отбеляза, че смъртните случаи, свързани с Ковид, са се нараснали внезапно в три международни района: Близкия изток, Югоизточна Азия и Америка./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР