Нова вълна на недоволство се задава в наводнените карловски села.

...
Нова вълна на недоволство се задава в наводнените карловски села.
Коментари Харесай

Жители на наводнените карловски села още чакат държавата да им плати тока

Нова вълна на неодобрение се задава в наводнените карловски села. След като преди три месеца част от семействата инсталираха предоставените от страната безвъзмездни климатици, хората към момента чакат министъра на енергетиката Росен Христов да извърши поетия към тях ангажимент, а точно страната да поеме разноските за електрическа енергия, оповестява.

Оказа се, че все още обещанието е единствено на думи. Пострадалите семейства не престават да получават сметки за ток и сами да ги заплащат. 

Общо 79 души от трите наводнени села извършиха условията на Министерство на енергетиката да инсталират в период безплатните климатици, предоставени от страната, и да внесат гаранционните картите в кметствата.

Жителят на село Богдан Атанас Христов чака министърът да извърши обещанието си.

" Не се знае тъкмо за кой интервал ще бъде стихотворец токът, само че бе казано отоплителният сезон. Последната фактура, която платих е 436,60 лв.. Предният месец беше 394 лева Климатикът е подложен от легализирана компания, а документите са показани в общината, чакаме министърът да си извърши обещанието ", сподели той.

Според кмета на селото Христо Иванов 35 фамилии са изпълнили изискванията и са сложили дарените климатици легално.

" Останалите заради неприспособимост на жилищата, не са ги сложили. Нямам информация нечия сметка за ток да е била опростена. Кметът на Карлово и ние непрекъснато питаме по кое време сметките ще бъдат изплатени, обещанието беше, че най-малко част от тях ще бъдат изплатени ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР