Нова тв 3500 лева за несъществуваща кухня. Толкова плаща семейство от

...
Нова тв
3500 лева за несъществуваща кухня. Толкова плаща семейство от
Коментари Харесай

Без капка срам майсторът на кухни продължава да мами хора

 Нова тв 3500 лв. за несъществуваща кухня. Толкова заплаща семейство от Ямбол на занаятчия на мебели. След като дават капарото, майсторът изчезва. Тази неуместна история ви разказахме преди време. След излъчването на репортажа, с нас се свързаха още пострадали. По същата скица и те заплащат няколко хиляди лв. за нова кухня, остарялата изхвърлят, а новата по този начин и не идва. 

Преди няколко месеца младо семейство от Ямбол си поръчало нова кухня, която харесали във Фейсбук. За да създадат място на новата, изхвърлили остарялата.

Намерили човек, който им дал добра оферта ни добра оферта. Дали му 2000 лв. капаро. Но изискал още 1500 лв., тъй като трябваше да се платят новите електроуреди и принт стъкло.

Заради обстановката, в която се намират, фамилията избира да не демонстрират лицата си, тъй като един месец и 50 пропуснати повиквания по-късно, разбрали, че са били излъгани.

Както още няколко други фамилии в еленското село Майско. " Става въпрос за нелоялна комерсиална процедура. Глобите са от 1000 до 30 000 лв. при в началото нарушаване. Ако има така наречен " детайл повторност ", в разтояние от една година, тогава тази глоба може да стигне и до 50 000 лв. ", изясни Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Малко след излъчването на репортаж на Нова тв,  мнимият занаятчия на кухни от Бургас още веднъж посетил фамилията от Ямбол и стартира да прави нова такава.

На идващия ден кухнята е относително довършена. Липсват авансово платените електроуреди, както и някои детайли. Майсторът ги твърди, че са поръчани, само че са в Бургас. Търва си. И не се връща.

6 000 лв.. Толкова излезнала крайната сметка на младото семейство. Като 1500 от тях изчезнали безследно.

Борислав Борисов и брачната половинка му са още едно семейство платило, само че не получило кухня, свързаха се с нас след излъчването на репортажа. Те са от Лом. Но от години изкарват прехраната си в Италия. Парите за нова кухня събрали с доста ограничения. " Иска половината пари - 3000 лв.. Мина известно време, донесе ми дървени там порти, там нещо плоскоскти. Къде сглобил, къде не сглобил, без панти, без нищо!!! Кога ще дойдеш? После, след това, след това, след това, след това и по този начин и предходната, и по предходната година. Жена му била в болничното заведение веднъж. Втори път това, трети път това. Четвъртия път колата се строшила ", изясни той.

Тъй като компанията няма офис, вършим информация в комерсиалния указател, с цел да открием мястото, където вероятно се вършат мебелите. Регистрацията е във Върли бряг. Но прецизен адрес липсва. Малко населено място край Бургас, където всички се познават. Решаваме да попитаме на място.

Тъй като никой от пострадалите не е получил касова записка за капарото, което е платил, екипът ни сезира Националната организация за приходите, откъдето разпоредиха инспекция на компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР