Нова субсидия за бизнеса с нови електрически автомобили, под формата

...
Нова субсидия за бизнеса с нови електрически автомобили, под формата
Коментари Харесай

$72 милиарда: Данъчни стимули за нови електромобили в Китай

Нова дотация за бизнеса с нови електрически коли, под формата на рекорден за локалния бизнес пакет от 72,3 милиарда щатски $ (520 млрд юана) за данъчни облекчения, е обявило китайското държавно управление през миналата седмица.

По информация на Reuters от преференциите ще могат да се възползват локалните консуматори през идващите 4 години, като за интервала 2024-2025 плануваният бонус е на равнище от до 4170 щатски $, а за интервала 2026-2027 година е малко над 2000 $.

От организацията разясняват, че новата самодейност на Китай е резултат от желанието на държавното управление да укрепи автомобилния бизнес с електрифицирани - 100% електрически и хибриди, в страната, който е в напредък, само че очевидно незадоволително огромен.

" Отслабващият растеж на продажбите на най-големия авто пазар в света провокира безпокойствие по отношение на икономическия напредък на Китай и до момента в който финансовата поддръжка беше мощно предстояща след по-ранно заричане на държавното управление за поощряване на промишлеността, акциите на огромните автомобилни производители скочиха след оповестението на детайлностите ",отбелязва Reuters, представен от auto-press.net.

" Това ще подкрепи растежа при електрифицираните коли в Китай ", разяснява пред организацията Сузан Зу, вицепрезидент на Rystad Energy, която чака продажбите на тези коли да се усилят с 30% през 2024 година на фона на предстоящото покачване от 15% за 2023 година.

За май, данните за общия авто бизнес в Китай сочат растеж от 25.8% до равнище от 2 329 660 автомобила, както и за подобен от 10.5%, до 10 419 006 осъществени на пазара единици, за първите пет месеца на година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР