Нова стачка ще блокира най-голямото британско летище за 72 часа

...
Нова стачка ще блокира най-голямото британско летище за 72 часа
Коментари Харесай

Нова стачка блокира Хийтроу преди Коледа

Нова стачка ще блокира най-голямото английско летище за 72 часа в навечерието на Коледа. Тя ще засегне полетите на 10 огромни самолетни компании, които ще бъдат обслужвани на терминали 2, 3 и 4 на Хийтроу, заяви Военновъздушни сили.

Синдикатът Unite съобщи, че чиновниците от наземния личен състав в Menzies Aviation не са получили " заслужено " предложение за възнаграждение. „ Menzies предложи заслужено възнаграждение на една група от своите служащи, само че не е подготвен да насочи сходно предложение на своите наземни оператори “, акцентира  генералният секретар на Unite Шарън Греъм.

„ Ние сме ангажирани търсим решение в договарянията, тъй че нашите чиновници да получат нарастването на възнагражденията си в този момент. Надяваме се на съглашение, което е работещо както за бизнеса, по този начин и за нашите чиновници по време на срещата със синдикатите във вторник ", добави Мигел Гомес Сюнесон, изпълнителен вицепрезидент за Европа в Menzies Aviation.

Авиокомпаниите, които тридневната стачка ще засегне, са Air Canada, American Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus и Finnair. Трудовият спор визира 350 служащи, наети от Menzies. Те получиха по-ниско предложение за нарастване на заплатите от техните сътрудници в каргото, чиито хонорари набъбнаха с 9,5% със задна дата от май 2022 година и още 1% от януари 2023 година, обясниха от синдиката. Според него офертата на холдинга не е съобразена с инфлацията от 14,2%.

 

Стачката можеше да бъде още по-мащабна, в случай че в последния миг конкурентната компания Dnata не бе удовлетворила настояванията на 350-те си чиновници.

Menzies Aviation са невъзмутими, като обявиха, че в митингите през ноември са взели участие единствено 250 от общо 1500 души от наземното обслужване на Хийтроу и е имала минимално влияние върху интервенциите. Хийтроу пък увери, че " наясно със стачните дейности ” и предизвиква сътрудниците си да възнамеряват изключителната обстановка, за която имат поддръжката на мениджмънта, с цел да „ сведат до най-малко въздействието върху пасажерите, в случай че стачката продължи “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР