Нова стачка на две от най-натоварените летища в Германия ще

...
Нова стачка на две от най-натоварените летища в Германия ще
Коментари Харесай

Стачкa в Lufthansa отменя полети от Германия и през следващата седмица

Нова стачка на две от най-натоварените летища в Германия ще наруши графиците на полетите от Франкфурт и Мюнхен на 12 и 13 март.

Стачката на наземния личен състав на Lufthansa ще засегне полетите от Франкфурт във вторник, а в сряда всички полети от Мюнхен, оповестява английската BBC като се базира на известие от профсъюза

Протестът ще засегне както Lufthansa, по този начин и нейното нискотарифно дъщерно сдружение Cityline за къси дистанции.

Около 200 000 пасажери бяха наранени от закъснения и анулирани полети, откакто наземният личен състав на Lufthansa в Германия излезе на стачка в последната седмица.

. Към момента от летището в София не са оповестили дали обстановката ще се повтори.

Пътниците, които са наранени от стачката, ще получат информация по отношение на вариантите за отменяне и наново запазване на полет по имейл или в приложението на Lufthansa, излиза наяве от уеб страницата на самолетната компания.

Съобщението за митинга идва на фона на регистрираната от самолетната компания рекордна облага за 2023 година.

Преди дни Lufthansa разгласи, че е удвоила облагата си по отношение на миналата година и тя е достигнала 1,67 милиарда евро.

Това е следващата стачка проведена от немския синдикат „ Верди “. Синдикатът упорства за повишение на заплатите на над 20 000 чиновници с 12.5%, както и за едногодишен компенсационен бонус от 3000 евро поради инфлацията.

В отговор Lufthansa предложи инфлационния
бонус и повишение на заплатите с към 10 % за интервал от 25 месеца, само че пакетът беше отритнат от профсъюза.

Очаква се договарянията да продължат на 14 март.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР