Нова серия телефонни измами в Северозапада, информира Би ти ви.

...
Нова серия телефонни измами в Северозапада, информира Би ти ви.
Коментари Харесай

Ало мафията“ вилнее в Северозапада: Три случая на измамени само за няколко дни Измамниците са получили от жертвите общо близо 20 000 лв.


Нова серия телефонни измами в Северозапада, осведоми Би ти ви. Само за 10 дни в областите Монтана и Видин, случаите са три. Жертвите са 85- годишен мъж, 82-годишна жена и 54-годишна жена.
 82-годишна жена е излъгана преди няколко дни. Страхува се, по тази причина резервираме анонимността ѝ. Измамниците се показват за чиновници на престъпна полиция.
„ Същевременно домашният ми телефон звъни. И ми споделят: „ Дъщеря ви е аварирала и би трябвало да дадете 25 000 лв.. Не дадете ли, ще отидем и ще Ви отрежем краката “, споделя тя. Представилите се за криминалисти се интересуват има ли старата жена злато и какъв брой грама е. Съветват я да го вземе и да събере парите, които има в дома си. Убеждават я, че парите ще ѝ бъдат върнати.
 Жената събира 2650 лв. и, както е инструктирана, отива до лечебно заведение в региона. След като идва пред болничното заведение, телефонните измамници я карат да се върне назад и да остави парите зад сграда. Че е жертва на машинация, дамата схваща едвам когато полицейска кола стопира пред вратата на дома ѝ. Сигналът до Министерство на вътрешните работи най-вероятно е подаден от таксиметровия водач, който връща пенсионерката от болничното заведение до дома.
 В различен случай 85-годишен мъж е подведен, че оказва помощ за залавянето на рискови нарушители и оставя портфейл с 6500 лева пред болничното заведение в Монтана.
В началото на тази седмица пък 54-годишна жена оставя найлонова торба с 10 000 лева на изхода на видинско село.
 „ Извършителите разполагат с богат боеприпас от сюжети, с които заблуждават своите жертви, най-вече възрастни хора “, сподели гл. инсп. Калоян Първанов, шеф на „ Криминална полиция “ в ОДМВР-Монтана. От началото на годината на територията на област Монтана са регистрирани пет телефонни измами, като последните три са от последните 10 дни.
„ За да се реализира резултат е нужна целенасочена активност на всички държавни органи, с цел да се стигне освен до така наречен „ мулета “, а и до самите изършители на закононарушенията “, сподели Емил Овчаров, областен прокурор на Монтана По един от петте случая има влезнала в действие присъда. Прокуратурата работи по останалите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР