Нова сделка се очертава на пазара на продажба на леки

...
Нова сделка се очертава на пазара на продажба на леки
Коментари Харесай

М Тракс България“ иска да купи вносителя на автомобили Mazda

Нова договорка се обрисува на пазара на продажба на леки коли у нас. Най-големият авто холдинг в България – „ Авто Юнион “ АД, част от „ Еврохолд България “ АД, продава още едно свое дъщерно сдружение. Припомняме, че през юни компанията майка продаде „ Н Ауто София “ ЕАД - главен дилър на коли с марка Nissan и мажоритарен притежател на „ Еспас Ауто “, най-големият дистрибутор в България на колите с марка Renault и Dacia.

Сега от Комисията за защита на конкуренцията оповестяват  за желанието на „ М Тракс България “ ЕООД – Варна да реализира централизация чрез придобиване на надзор върху компанията „ Стар Моторс “ ЕООД, оповестиха от регулатора. От ноември „ Авто Юнион “ има прелиминарен контракт за продажбата на дъщерното си сдружение „ Стар Моторс “  - формален вносител на коли с марката на Mazda за България и Република Северна Македония, както и услуги от следпродажбено обслужване – механични поправки, тенекеджийно-бояджийни поправки, аварийни елементи, сбирки и удължена гаранция.

Купувачът „ М Тракс България “ има богат опит в продажбата и обслужването на моторни транспортни средства и е формален вносител на камиони с марка MAN за България. „ М Тракс България “  е профилирано в продажба и доставка на транспортни средства, ремаркета, товарни коли, аварийни елементи, аксесоари, горива, масла и консумативи, както и сервиз на транспортни средства. Едноличен притежател на „ М Тракс България “ е вapнeнcĸaтa ĸoмпaния, която се зaнимaвaщa c дoбив нa инepтни мaтepиaли и е cвъpзaнa c xoлдингa “Xимимпopт ” - “Ecĸaнa ” АД.

Документите за идната централизация към този момент са в Комисията за защита на конкуренцията и се чака утвърждение.
„ Стар Моторс “ е учредена през 2000 година. Тя разполага със лични и преоторизирани продажбено-сервизни центрове в девет града в България и автосалон със сервизен център в Скопие.
Сделката е част от тактиката за развиване на „ Еврохолд “, която планува продажба на автомобилния и лизинговия бизнес на групата и фокусиране върху енергийния и застрахователния бизнес след придобиването на сдруженията на „ ЧЕЗ Груп “ в България.

Искането на кандидат-купувача е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната. Съобщението е направено от " М Тракс България “, като Комисия за защита на конкуренцията си резервира правото да се произнесе с дефинитивно решение след осъществяването на цялостна оценка на нотифицираната договорка, прецизират от антимонополния регулатор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР