Нова разновидност на Омикрон е засечена в Гърция, съобщава електронното

...
Нова разновидност на Омикрон е засечена в Гърция, съобщава електронното
Коментари Харесай

Нова разновидност на Омикрон е засечена в Гърция

Нова вариация на Омикрон е засечена в Гърция, оповестява електронното издание на гръцкия вестник „ Етнос “. Според данни на Националната организация за публично здраве (ЕОДИ) в страната е регистриран инфектиран с подварианта ВА.5.

Подвариантът е изолиран в един случай при генетичен разбор на 462 проби, изработен в интервала април – май. В момента тече инспекция за историята на случая.

Разновидностите на Омикрон ВА.4 и ВА.5 бяха открити през април от южноафрикански учени. Беше открито, че те преодоляват имунизациите и имунитета, добит от инфекцията с главния вид Омикрон.

Новите разновидности на варианта са по-заразни и се популяризират бързо в Съединени американски щати и Европа.

Вчера в Гърция са били регистрирани 3928 новозаразени с COVID-19. Засечени са и 453 повторни заразявания. Починалите от затруднения, свързани с COVID-19 инфекцията, са 23-ма.

Гръцкото държавно управление заяви, че от 1 юни до 15 септември отпада наложителното носене на маски в някои затворени и открити пространства. Маски би трябвало да се носят в лечебните заведения и от пътуващите с градския превоз като рейсове, метро, тролеи, трамваи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР