Нова публикация на италианския вестник La Repubblica гласи, че според

...
Нова публикация на италианския вестник La Repubblica гласи, че според
Коментари Харесай

Според електронните следи: Начело на Катаргейт е Франческо Джорджи

Нова обява на италианския вестник " La Repubblica " гласи, че съгласно инспекции на електронните " следи " на мобилни телефони и компютри, наподобява, че лицето, отговорно за " Катаргейт ", е сътрудникът на Ева Кайли, Франческо Джорджи.

Нов репортаж за абсурда от вестник La Repubblica разказва дейностите на двете основни настоящи лица вследствие на инспекции на електронните „ следи “ в мобилни телефони и компютри.

Следите " показват " колегата на Ева Кайли, Франческо Джорджи, за мозъка зад резолюциите в Европейския парламент, като лице, което в директна връзка с ментора на Панцери научавал за решаващите гласувания за Катар и Мароко, а по-късно решавал коя резолюция ще мине и коя не, давайки подобаващи указания за гласоподаване. За понеделник (19.12) и вторник (20.12) е планувано чуването на брачната половинка и дъщерята на Панцери.

„ Още по-смущаващата детайлност “, съгласно La Repubblica, „ е фактът, че Франческо Джорджи е следил с огромен интерес следствието на Европейския парламент по отношение на шпионския софтуери Pegasus, програмата, създадена от израелската компания NSO, която някои държавни управления се допуска, че са употребявали за следене на други страни.

В този подтекст следствието, съгласно изданието, като се изключи че " картографира " придвижването на " кликата " на Панцери и Джорджи, търси и хода на парите.

„ Факт е, че сметките на неправителствена организация, наречена Fight Impunity са директно финансирани от Катар и по-късно употребявани от Панцери за подкупване или превозване на хора до Брюксел. Но това е единствено незадълбочено съмнение “, се споделя в публикацията.

„ Скрити “ сметки се търсят чак в Бразилия

Това, което и белгийските, и италианските управляващи преглеждат, е опцията за съществуване на " скрити " сметки в непознати страни.

„ Неслучайно настояването, изпратено от Белгия до прокурорите в Милано, беше освен за претършуване на банковите сметки на „ кликата “, само че и за търсене на информация и документи от банкови институции отвън Европа и съответно от Lift Bank в Бразилия, оповестява La Repubblica.

Загадка остават получените дарове, като описът включва първокласни часовници, къща в планината и пътувания.

„ Панцери беше отседнал в хотел “Ла Мамуния ” в Маракеш, един от най-красивите хотели в света, и там канеше други евродепутати и сътрудници. Но напоследък, най-лесният метод да го намерим с приятелите му беше курорт в Оман, без да знаем кой заплаща “, написа италианският вестник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР