Нова процедура за избор на гуверньор на БНБ е изходът

...
Нова процедура за избор на гуверньор на БНБ е изходът
Коментари Харесай

Георги Свиленски за видеото на министъра на културата:


Нова процедура за избор на гуверньор на Българска народна банка е изходът от обстановката, която се сътвори. Ясно е, че препоръчаните две кандидатури не намираха поддръжката на ръководещата коалиция и няма по какъв начин да бъдат подложени на гласоподаване. Едната кандидатура (Андрей Гюров от Политическа партия - б.р.) се отдръпна, чакаме да се отдръпна и другата (Любомир Каримански от Има Такъв Народ - б.р.), с цел да стартираме нова процедура за избор на шеф на Народната банка ". Това съобщи пред БНР Георги Свиленски, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Според него, ако кандидатурата на Каримански не бъде оттеглена, той може да бъде определен за поста само с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи:

" До момента тези две партии не отхвърлят, че ще поддържат тази кандидатура ". 

Свиленски удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че за поста шеф на Българска народна банка не би трябвало да бъде издигана партийна кандидатура и че ръководещата коалиция би трябвало да има един претендент.

Георги Свиленски беше безапелационен, че БСП няма да поддържа решение за изпращане на военна помощ за Украйна:

" Стоим от страната на мира. Българска социалистическа партия през годините обратно и до ден сегашен е била срещу войната и за мира. Колкото и да се задава въпросът, че картината е черно-бяла, не е черно-бяла. Има жертви и от едната и от другата страна. Има потърпевши хора и от двете страни, има разрушени здания ".

Той още веднъж повтори тезата на Българска социалистическа партия, че изпращането на оръжие за Украйна " ще помогне за разгарянето на спора още повече и за увеличение на броя на жертвите ". 

Председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България "  определи като недопустимо селфи видеото на министъра на културата Атанас Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР