Нова порция напрежение по оста София - Скопие. Футболната делегация

...
Нова порция напрежение по оста София - Скопие. Футболната делегация
Коментари Харесай

Високо напрежение в Lupa.bg! Македонците роптаят срещу организацията в Разград

Нова порция напрежение по оста София - Скопие. Футболната делегация на Северна Македония е пръсната в три разнообразни града, което надигна вълната на недоволството измежду западните ни съседи, научи Lupa.bg.

Тази вечер България и Северна Македония започват присъединяване си в група 4 от шампионата Лига на нациите, като там са още тимовете на Гибралтар и Грузия.

Сблъсъкът в Разград е от 19:00, а часове преди началото западните ни съседи показаха гнева си от организацията. Те чакаха, че срещата ще се играе в София, само че решението на БФС ги изненада и те не останаха удовлетворени от този факт.

Медиите в Северна Македония не са очаровани от изискванията за гостуването на техния народен тим на " Хювефарма Арена ".

Футболистите, щабът и делегацията на Северна Македония летяха с под наем полет Скопие – Варна и от там имаха още час път до Разград.

" Националният тим отпътува за България, където ще се състои началото на новата фаза в Лигата на нациите. Източните ни съседи желаеха да избягат колкото се може по-далеч от нашите граници, по тази причина взеха решение да изиграят този първи формален мач със Северна Македония надалеч от София, в Разград ", разясняват македонските медии.

Според тях не са доста положителни изискванията за настаняване, макар че стадионът на Лудогорец дава отговор на всички критерии на УЕФА и ФИФА. Местата за настаняване в Разград са малко и заради това част от делегацията ще се намира във Варна, а публицистите в Шумен и единствено футболистите са в дребния град в североизточната част на България.

" Все едно одобряваме българите в Ресен, делегацията им е в Охрид, а публицистите в Битоля ", споделиха още от щаба на гостите.

Интересното за полета е, че с изключение на готвач, в чартъра бяха качени и част от питателните артикули за футболистите. Нищо не е оставено на случайността.

" Но това е Разград, а не София или някой различен от по-големите градове в съседката ни, с които нямаме положителни връзки през последните няколко месеца ", написаха в Северна Македония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР