Нова порция файлове с разговори и данни от показания по

...
Нова порция файлове с разговори и данни от показания по
Коментари Харесай

Нова порция записи и доказателства за хакерската атака срещу НАП пусна прократурата

Нова порция файлове с диалози и данни от показания по аферата с хакераската офанзива против Национална агенция за приходите разгласява през днешния ден на уеб страницата си спецпрокуратурата. Новите диалози ясно сочат, че причинителите са знаели тъкмо какво вършат и в действието има предумисъл. Част от записите са от диалози след арестуването на посочения за директен причинител на хакерската офанзива Кристиян Бойков от " ТАД Груп ".

До момента Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното произвеждане, като тези доказателства са разгласени след позволение на наблюдаващия прокурор, както и откакто същите са били предмет на правосъдно разискване, показват от държавното обвиняване.

Причината за публикуването на новите данни е, че " макар прозрачността, в общественото пространство не престават да се популяризират манипулативни изказвания, които целят персонално злепоставяне на съответни магистрати и изцяло компрометиране активността на прокуратурата. ", излиза наяве от известието на уеб страницата на спецпрокуратурата. " Тревожен е методът на избрани лица, политически партии и медии да слагат личните си упоритости над интереса на повече от пет милиона българи. ", допълват от там.

Новите разкрития също са част от доказателствения материал по следствието на хакерската офанзива и се разгласяват с разрешението на прокурор, прецизират от спецпрокуратурата. Специализираната прокуратура ще продължи да осведоми българските жители по каузи с огромен публичен интерес, при съблюдаване на презумпцията за невиновност и без да заплашва хода на наказателното произвеждане, твърдят от институциията.

Файловете, които следват, са със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

Ето и самите документи:

Експертна информация

КАМЕРИ - ТАД

Разпит на очевидец А.И.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР