Нова партида секретни документи, които изглежда описват подробно тайните на

...
Нова партида секретни документи, които изглежда описват подробно тайните на
Коментари Харесай

Нова порция секретни документи за Украйна изтече в интернет

Нова партида секретни документи, които наподобява разказват в детайли тайните на американската национална сигурност от Украйна през Близкия изток до Китай, се появиха в уеб страниците на обществените медии в петък. Течът разтревожи Пентагона и сътвори усещане, че администрацията на американския президент Джо Байдън в била неподготвена.

Вероятно този път става въпрос за повече от 100 документа - което поради чувствителността на информацията в самите документи може да бъде голяма щета, признаха американски чиновници. Високопоставен чиновник на разузнаването назова приключването на информация " призрачен сън за Петте очи ", имайки поради Съединените щати, Англия, Австралия, Нова Зеландия и Канада, по този начин наречените страни от Петте очи, които необятно споделят разузнаване.

Последните документи бяха открити в Twitter и други уеб сайтове в петък, ден откакто високопоставени чиновници от администрацията на Байдън споделиха, че разследват потенциално приключване на секретни украински военни проекти, в това число тревожна оценка на неуверените качества на противовъздушната защита на Украйна. Един слайд, датиран от 23 февруари, е означен като " Secret/NoForn ", което значи, че не е предопределен за шерване с непознати страни.

Министерството на правораздаването съобщи, че е почнало следствие на приключването на информация и поддържа комуникация с Министерството на защитата, само че отхвърли да разяснява повече.

Мик Мълрой, някогашен почитан чиновник на Пентагона, сподели, че приключването на секретни документи съставлява " забележителен пробив в сигурността ", който може да попречи на украинското военно обмисляне. " Тъй като доста от тях бяха фотоси на документи, наподобява, че това е било съзнателно приключване, направено от някой, който е желал да навреди на напъните на Украйна, Съединени американски щати и НАТО ", сподели той.

Един анализатор разказва това, което се е появило до момента, като " върха на айсберга ".

Рано в петък високопоставени чиновници по националната сигурност, занимаващи се с първичното приключване, което беше обявено за първи път от The New York Times, споделиха, че е зародило ново безпокойствие: тази информация беше ли единствената изтекла разследваща информация?

До петък следобяд те получиха своя отговор. Докато чиновници на Пентагона и организациите за национална сигурност проверяваха източника на документи, които се появиха в Twitter и в Telegram, различен се появи на 4chan, анонимно табло за известия. Документът 4chan е карта, която има за цел да покаже положението на войната в източноукраинския град Бахмут, сцена на яростна, траяла месеци борба.

Но наподобява, че изтеклите документи надвишават строго секретните материали за военните проекти на Украйна. Анализатори по сигурността, които са прегледали документите, попадащи в уеб страниците на обществените медии, споделят, че увеличаващата се сбирка също включва чувствителни слайдове с брифинги за Китай, Индо-тихоокеанския боен спектакъл, Близкия изток и тероризма.

В петък високопоставен украински чиновник сподели, че приключването изглежда е съветски трик за дискредитиране на контранастъпление. 

Пентагонът сподели в изказване в четвъртък, че Министерството на защитата изследва въпроса. В петък, когато разкритията се разшириха, чиновници на отдела споделиха, че няма какво да прибавят. Но частно чиновници в няколко организации за национална сигурност признаха както бързане за разкриване на източника на приключването, по този начин и капацитет за това, което съгласно един чиновник може да бъде непрекъснато капене на класифицирана информация, оповестена на уеб сайтове.

Служители на Пентагона признават, че това са законни документи на Министерството на защитата, но копията наподобява са променени в някои елементи от истинския си формат. Модифицираните версии, да вземем за пример, надценяват американските оценки за украинските починали във войната и подценяват оценките за убитите съветски бойци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР