Нова папка с документи е събрала прокуратурата по делото за

...
Нова папка с документи е събрала прокуратурата по делото за
Коментари Харесай

Прилагат папка със секретни документи по делото за Басейнова дирекция

Нова директория с документи е събрала прокуратурата по делото за " Басейнова дирекция " - Пловдив. Те са били показани в апелативния профилиран съд, който е заседавал през днешния ден по тъжби на 2-ма от упрекнатите за стартиране от ареста.

Съдържанието на досието е следствена загадка, защото документите са засекретени евентуално поради употребявани специфични разследващи средства.

Апелативният профилиран съд е отказал да пусне от ареста някогашната шефка на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " Цветелина Кънева и Димитър Бенин, основен юрист в дирекцията.

Двамата дружно с общинския консултант от община Марица Георги Какалов са следствени по делото за присъединяване в група за подкупи, длъжностни закононарушения и търговия с въздействие.

Според решение от предходната седмица, доказано през днешния ден от трима магистрати в апелативния спецсъд, към момента има риск, в случай че са на независимост, Кънева и Бенин да извършат закононарушение.

До арестите по делото се стигна в края на февруари т.г. Според отбраната няма заплаха Кънева да повлияе на очевидци по делото, защото със заповед от 9 март тя е освободена от служба.

Разследването на профилираната прокуратура в София е за непозволено издаване на разрешителни за сондажи на животновъди от пролетта на 2018 година

Решението на апелативния профилиран съд е взето малко преди 16 ч през днешния ден и е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР