Нова карта на Вселената разкрива стотици хиляди неизвестни до момента

...
Нова карта на Вселената разкрива стотици хиляди неизвестни до момента
Коментари Харесай

Нова карта на Вселената разкри още 300 000 галактики

Нова карта на Вселената разкрива стотици хиляди незнайни досега галактики , които са открити с потреблението на телескоп, който може да намира източници на светлина , които не се засичат от оптични принадлежности, осведоми Агенция Франс Прес.

Международният екип зад невижданото галактическо проучване разгласи, че откритието им безусловно хвърля нова светлина върху едни от най-големите секрети на Вселената , в това число физиката на черните дупки и по какъв начин групи от галактики се развиват.
 Снимка 407457
Източник:

" Това е нов прозорец към Вселената ", сподели Сюрил Тас, астроном от Парижката обсерватория, която е взела участие в плана.

" Когато видяхме първите изображения, ние се запитахме: " Какво е това? ". Не изглеждаше като това, което сме привикнали да виждаме ", означи френският астроном.

Повече от 200 астрономи от 18 страни са взели участие в проучването, в което е употребена радиоастрономия. Те са разкрили 300 000 невиждани досега източници на светлина , като се има вяра, че са далечни галактики.

Екипът употребява телескопа Low Frequency Array (LOFAR) в Холандия.

Откритието на новите източници на светлина може също да помогне на учените по-добре да схванат държанието на един от най-тайнствените галактически явления - черните дупки. Тас разяснява, че новата техника за наблюдаване ще разреши на астрономите да сравнят черните дупки през времето, с цел да видят по какъв начин те се образуват и развиват.
 Снимка 407455
Източник:

Телескопът Hubble излезе с изображения, които накара водещите учени да имат вяра, че има повече от 100 милиарда галактики във Вселената , макар че доста от тях са прекомерно остарели и на огромно разстояние, с цел да бъдат следени с обичайната техника.

Картата е основана благодарение на LOFAR. Част от нея е оповестена в журнала Astronomy & Astrophysics. Тя съдържа данни в количество, което е еквивалентно на 10 милиона DVD-та и е единствено 2% от Северното небе.

Телескопът е европейска мрежа от радиоантени в седем страни, която е еднакво на сателитна паница с диаметър 1 300 километра.
 Снимка 407454
Източник:

Екипът възнамерява да сътвори фотоси с висока резолюция на цялото Северно небе.

Според Тас най-старите обекти във Вселената са на към 11-12 милиарда светлинни години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР