Нова измама лови нищо неподозиращи пътници на БДЖ. Пост, качен

...
Нова измама лови нищо неподозиращи пътници на БДЖ. Пост, качен
Коментари Харесай

Внимавайте! Плъзна измама с карти за БДЖ

Нова машинация лови нищо неподозиращи пасажери на БДЖ. Пост, качен във Фейсбук страницата “Транспортни карти за поданици в България ", предлага лотария за годишен абонамент на стойност единствено 2,35 евро, или малко под 5 лв..

Публикацията е единствена за Фейсбук страницата, а броят на почитателите ѝ досега е 50.

Под поста има десетки фотоси на “късметлии ", държащи в ръка новата си карта. “Благодаря ви доста. Реших да опитам и не скърбя " и “Хей, аз съм късметлия " са единствено част от доволните мнения. При мятане на втори взор обаче излиза наяве, че всички тези мнения са писани от профили на изкусителни украинки със съмнителна меродавност.

При последване на линка от поста, на екрана излиза страница с формалното лого на БДЖ, поздравявайки потребителя със известия: “Поздравления! " и “Голяма премия! ". Сайтът задава къси въпроси от вида “Чували ли сте за картата " и “Колко постоянно пътувате с трен ". След като бъде отговорено на въпросите обаче, потребителят бива отведен до страница, изискваща неговите банкови данни, с цел да му бъде изпратена картата-подарък, написа Фокус.

До момента лъжливият пост е събрал над 650 реакции. Мнителни консуматори предизвестяват: “ФЕЙК ", “Дали е действително? " и “Това е машинация ".

БДЖ осведоми за лъжливото предложение на уеб страницата си и формалната Фейсбук страница. Железопътното сдружение моли клиентите си да не се поддават на сходни измами, както и да осведомят при съществуването на такива. “За злоупотребата с името и логото на сдружението, БДЖ ще се обърне за подпомагане към виновните институции ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР