Нова група български олимпийци отпътува за Пьонгчанг за участие в

...
Нова група български олимпийци отпътува за Пьонгчанг за участие в
Коментари Харесай

Нова група български олимпийци отпътува за Пьонгчанг

Нова група български олимпийци отпътува за Пьонгчанг за присъединяване в Зимните олимпийски игри. За Република Корея с полет през Истанбул отпътуваха тримата състезатели с квоти в ски-бягането Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов, техните треньори Пламен Недялков и Иван Бургов и докторът на делегацията Първан Първанов.

"Фокусирали сме се в дисциплините свободен жанр. Насочили сме подготовката към строго избрани стартове и няма да се разпиляваме както преди по всички дисциплини. Двете момчета се приготвят и за отборния старт, а всички ще вземат участие и в спринта. Антония Григорова имаше леки здравословни проблеми с вирус през последните дни, само че към този момент всичко се надяваме да е наред. Останалите са здрави и имам вяра, че ще дадат най-хубавото от себе си тъкмо по време на Олимпиадата ", съобщи преди заминаването старши треньорът Пламен Недялков.

В сряда за Пьонгчанг отпътува и предпоследната група български олимпийци. Сред тях са тримата сноубордисти Александра Жекова, Теодора Пенчева и Радослав Янков и състезателката в алпийските ски Мария Киркова. Заедно с треньорите си те ще бъдат тъкмо в 19.00 часа на Терминал 2 на Аерогара София, където ще бъдат изпратени с къса гала и с обичайните пожелания за триумф и талисмани за шанс.

Последен от българите от София ще отпътува алпиецът Камен Златков идващия понеделник, напомня www.bgolympic.org.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР