Нова година - нов късмет! И нови сметки за газ,

...
Нова година - нов късмет! И нови сметки за газ,
Коментари Харесай

Сметките за газ за декември изненадаха неприятно хората! Популярни лица сред опарените

Нова година - нов шанс! И нови сметки за газ, ток и вода. За скока на цените от дълго време се сигнализира, само че неизвестно за какво солените сметки за битовите консуматори са факт не от новата 2022-а година, а още от миналата календарна. Това се потвърждава от купищата опкаквания по тематиката от хората. В обществените мрежи не липсват и известни персони, които са неприятно сюрпризирани с " газов " взрив на сметката си, изразходена през декември.

Между два и три пъти по-високи са сметките за газ, които получиха в първите дни на януари битови клиенти, ползващи естественото гориво за отопление и готвене, по отношение на предходния месец, разярени са читатели, които ни алармираха за казуса, изпращайки ни скрийншотове. Те са в смут от това, което ги чака през февруари като сметки за заплащане, щом цената от НГ ще полети в небесата, както към този момент е декларирано.

От 1 януари КЕВР утвърди повишаване на природния газ с 30% и по този начин цената му стана близо 3 пъти по-висока за семействата и 5 пъти повече за бизнеса по отношение на същия месец на предходната година. Повишението рефлектира върху сметките на битовите консуматори на газ и на фирмените клиенти.

В резултат огромна част от българите няма да съумеят да заплащат сметките си за отопление, в случай че са избрали преференциалната преди години опция, а дребните производители - като хлебари, сладкари и т. н., които употребяват газ, са изправени пред банкрут.

Докато единствено преди година отоплението на природен газ бе най-евтиният вид, в този момент излиза по-скъпо спрямо парно или на ток. Сметките за двустаен апартамент с отопление на газ към този момент стигат 350 лева, до момента в който с парно или ток са по-малко от 250 лева на месец.

Наскоро се появи пресмятане, сочещо, е близо половината българи, или към 43% от популацията, са енергийно небогати. То бе осъществено от енергийният специалист Еленко Божков. А помощи получават едвам сред 100 хиляди и 150 хиляди семейства, отбелязва той. Според Божков наложеният мораториум до края на март на цените на парното и тока за бита е нездравословен за топлофикациите, ЕСО и разпределителните сдружения, защото те няма да съумяват да покриват софтуерните си разноски за сила.

Един от недоумяващите е музиканта, продуцент и реализатор Ави Бенеди, който е следван от съвсем 50 000 души в обществената мрежа. Откривателят на едни от най-големите звезди у нас даже показа за шока във Facebook. В обявата си той вгради и сметката си за газ, обяснявайки че такова знамение не е виждал в никакъв случай. Моментално под поста му заваляха мнения от " сурвакани " със сметки за газ. Сред засегнатите е и колежката му Соня Немска.



Всъщност, безумните сметки се натрупат и от още по-рано - вижте защо сигнализира тази жена

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР