Нова фишинг-измама се появи в нета, след като на електронната

...
Нова фишинг-измама се появи в нета, след като на електронната
Коментари Харесай

Внимание, плъзна нова опасна измама

Нова фишинг-измама се появи в нета, откакто на електронната поща на пострадал се появи писмо от частен правосъден изпълнител-фантом за несъществуващо изпълнително дело против жителя. Това оповестява в. Монитор.

Ето буквално текстът на мейла, изпратен от електронен адрес [email protected] с адресант Калина Йорданова:

„ Здравейте господин Стоименов, С сегашното и на осн. член 458 от Граждански процесуален кодекс по отношение на член 191, ал.3 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс Ви известявам, че против Вас е формирано изпълнително дело, по реда на Граждански процесуален кодекс, с оглед непогасени от Вас отговорности.

В приложения документ, можете да се запознаете с изпълнителния лист, публикуван от Софийски Градски Съд, както и със периодите за наложително осъществяване, които ще стартират да текат “.



По-нататък в мейла, изпратен до пострадалия, чието име не е Стоименов, като адресант се сочи Частен правосъден реализатор Калина Йорданова с регистрационен номер 897 в Район на деяние Софийски градски съд.

Посочен е и телефон за контакти 02/ 986 4314, на който при позвъняване-оператор оповестява, че „ клиент с подобен номер не съществува “.

Проверка в Националния указател на частните правосъдни реализатори пък сподели, че там няма вписан ЧСИ с такова име, което значи, че мошеници се пробват да стряскат хората с несъществуващи каузи и правосъдни изпълнители-фантоми.

Прикаченият файл в мейла също не се отваря.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР