Нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа предлагат Агенцията

...
Нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа предлагат Агенцията
Коментари Харесай

Има нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа

Нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа оферират Агенцията по заетостта и Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ), припомнят от Агенцията по заетостта и приканват " Останете си у дома! ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Услугата е налична на Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДАЕУ, раздел " Социални действия " / " Безработица и поощряване на заетостта ", на следния линк: https://egov.bg/Е/egov/services/social-services/unemployment, дружно с подробна информация за използването й.

Новата услуга добавя съществуващите благоприятни условия за регистрация по електронен път, които Агенцията по заетостта предлага на своите бъдещи клиенти, за да не посещават офисите на бюрата по труда. Така те могат да получават посреднически услуги за подкрепяне търсенето на работа даже и в изискванията на прилаганите ограничения за лимитирани контакти и обществена отдалеченост.

Услугата дава опция за бърз достъп и елементарно правене на заявление-декларация за регистрация в бюрото по труда. Друго нейно преимущество е, че заявката ще бъде автоматизирано получено в бюрото по труда, в което лицето е избрало да се записва, без то да търси и вписва електронния адрес на бюрото. Ето за какво безработните, които подават заявление по този ред, доста деликатно и правилно би трябвало да адресират заявката си до бюрото по труда, в което се записват, показват от Агенцията по заетостта.

От Агенцията припомнят, че регистрацията следва да се прави по непрекъснат или сегашен адрес и единствено в едно бюро по труда в страната. Хората, които имат сегашен адрес, друг от непрекъснатия, би трябвало да изберат съгласно местоживеенето си в кое бюро по труда да се записват. Информация за обитаемоте места, попадащи в териториалния обсег на бюрата по труда, може да се откри на формалния уебсайт на Агенцията по заетостта - тук: https://www.az.government.bg/contacts/offices/.

Заявлението за регистрация се изпраща в съответното бюро по труда посредством Системата за несъмнено електронно връчване /ССЕВ/, за използването на която се изисква лицето да се записва в нея и да я употребява посредством дипломиран електронен автограф /КЕП/ или ПИК на Национален осигурителен институт. Помощна информация за регистрация на физически и юридически лица и използването на ССЕВ може да се откри на уеб страницата на системата: https://edelivery.egov.bg/. Кратка информация в помощ на безработните лица ще бъде оповестена и на уеб страницата на Агенцията по затостта, в рубриката " Информация за регистрация на търсещо работа лице ": https://www.az.government.bg/Е/informaciya-za-registraciyaЕ/.

Кандидатите за регистрация ще получават назад на профила си или на електронния адрес, от който са изпратили заявката си, регистрационна карта с регистрационен номер и посочена дата за последваща среща или диалог с трудов медиатор. Отговор ще получават и хората, които нямат право на регистрация, с посочени аргументи за отвод, а при нужда от спомагателна информация чиновници ще се свързват с индивида на телефонния номер, посочен в заявката. Телефон и е-поща или профил в ССЕВ ще се употребяват и за следваща връзка с бюрото по труда, заради което е значимо те да са правилно попълнени.

Важно е да се означи, че заявката, което се подава към бюрото по труда по електронен път, служи единствено за регистрация на съответния човек за прилагане на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматизирано до приемане на права за компенсации или обществени помощи.

На Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДАЕУ, раздел " Социални действия " / " Безработица и поощряване на заетостта " са дейни и други пет електронни услуги за търсещи работа и работодатели, оповестени с подробна информация за тяхното наличие и метод на прилагане.

Агенцията по заетостта още веднъж приканва своите бъдещи и сегашни клиенти да си останат у дома и да се насочат към електронните й услуги, като ги твърди, че отдалечено ще получат цялото належащо подпомагане.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР