Нова електронна услуга на НАП дава възможност на потребителите с

...
Нова електронна услуга на НАП дава възможност на потребителите с
Коментари Харесай

НАП пусна нова електронна услуга

Нова електронна услуга на Национална агенция за приходите дава опция на потребителите с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) да потърсят подпомагане, в случай че срещнат компликации или имат потребност от механически насоки, при използването на избрана услуга в е-портала на приходната организация.

Иконката на „ Подаване на питане “ (жълт мегафон) е забележима в горния десен ъгъл на екрана след идентифициране на потребителя с ПИК или КЕП. При влизане в услугата, системата автоматизирано вкарва във формата за питане електронен адрес от кода или от електронния автограф, с който се е разпознал клиента. Той би трябвало да попълни телефон за връзка, да избере от падащото меню типа на запитването, както и да опише в резюме какво подпомагане му е належащо. За да е по-точно и ясно описанието, услугата дава опция за използване на файлове, които би трябвало да са във формат „ фотография “ (.jpg или.png).

След изпращане на поръчката към Национална агенция за приходите, системата автоматизирано изтегля информация за потребителя, метода на идентификация в е-портала, данни за употребяваните браузър и операционна система, които разрешават на чиновниците в приходната организация да окажат бързо подпомагане. На екрана на клиента ще се появи известие с удостоверение, а по-късно ще му бъде изпратен и имейл, че настояването му за подпомагане е признато, както и входящия му номер. Служителите на Национална агенция за приходите преглеждат запитването и изпращат отговор до потребителя в границите на деня, в който е постъпило, или до края на идващия работен ден.

Информация за новата услуга в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите може да се получи на телефоните на приходната организация: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР