"Нова Броудкастинг груп" купува "Канал 3". Компанията вече е подала

...
"Нова Броудкастинг груп" купува "Канал 3". Компанията вече е подала
Коментари Харесай

Нова телевизия купува Канал 3, Пеевски почна разпродажбата

"Нова Броудкастинг груп " купува "Канал 3 ". Компанията към този момент е подала документи за договорката в Комисията за защита на конкуренцията, излиза наяве от уеб страницата на Комисия за защита на конкуренцията.
Заедно с тв канала медийната компания, притежател на Нова тв, желае да придобие и радиата "Веселина ", "Витоша ", Magic FM, The Voice и The Voice TV. Всички те са част от BSS Media Group, която от няколко месеца има и "Елит Медиа България " ЕООД - сдружението, което излъчва "Канал 3 ". Като автентичен притежател се сочи Гергана Стефанова Данова, само че е обществена загадка, че зад нея стои Делян Пеевски.
"Канал 3 " има лиценз за ефирно разпространяване в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 година каналът излъчва в HD формат.
Сделката евентуално ще мине през Комисия за защита на конкуренцията, защото пазарният дял на "Канал 3 " е към 3%, т.е. задоволително дребен, с цел да не разреши на "Нова Броудкастинг груп " да получи пазарно превъзходство над изискваното от закона.
Преди към десетина дни "Нова Броудкастинг груп " закупи публично и 100% от онлайн групата "Нет инфо ". Дотогава тв компанията притежаваше 70% от групата уеб сайтове.
Сделката за останалите 30% бе утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията през февруари. Сега тя беше финализирана, откакто са завършили договарянията по цената с досегашните притежатели - "Дарик радио " на Радосвет Радев и "Уеб Финанс " на Христо Христов.
“Нет инфо " е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото й има редица уеб сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР