Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29. На 16

...
Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29.
На 16
Коментари Харесай

Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29

Нова бомбена опасност за пътнически аероплан подвигна българските МиГ-29.
На 16 май аероплан на турските авиолинии, изпълняващ полет до Анталия, бе ескортиран поредно от румънски, български и турски изтребители заради подаден сигнал за вероятно съществуване на взривно устройство на борда, оповестиха на страницата си във Facebook от Военновъздушните ни сили (ВВС).
Самолетът кацна сполучливо в Турция, без последици за пасажерите и екипажа. В последните месеци зачестиха случаите, при които се постанова действително потребление на изтребителната авиация от страни членки на НАТО по задачата „ Air Policing “ поради бомбени закани.
При всички от тях българските Военновъздушни сили работят навреме, спазвайки националните и интернационалните процедури за надзор над въздухоплаването и защита на въздушното пространство.
Припомняме, че сигнал за бомба на борда на аероплан бе подаден и през предходната седмица. В следствие той се оказа подправен. Тогава министърът на защитата Драгомир Заков разяснява: "Това, което ни тормози е, че такива случаи стават регулярни и би трябвало да се изследва повода ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР