Нов ядрено-магнитен резонанс на ВМА ще бъде открит официално на

...
Нов ядрено-магнитен резонанс на ВМА ще бъде открит официално на
Коментари Харесай

ВМА с нов ядрено-магнитен резонанс

Нов ядрено-магнитен резонанс на ВМА ще бъде открит публично на 4 април, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Тържественият водосвет ще стартира в 11.00 часа. Той ще бъде отслужен от Тивериополския свещеник Тихон, патриаршески викарий на Негово Светейшество Неофит Митрополит Софийски и Патриарх Български.

На събитието са поканени да участват министър-председателят Бойко Борисов, заместител министър-председателят и министър на защитата Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и други публични посетители.

Специализираната система за ранна диагностика на карцином на простата се състои от 1,5 Т уред магнитно-резонансна томография (МРТ) на Siemens, модел Magnetom Aera и профилиран урологичен ултразвуков уред BK 3000.

Magnetom Aera е висок клас магнитно-резонансен томограф, допускащ осъществяването на профилирани проучвания на простата, които дават информация за нейната анатомична конструкция, както и за отклоненията от естествената ѝ функционалност. Системата дава опция за повишение успеваемостта в диагностицирането на карцином на простата в ранните стадии на болестта при към момента дребни лезии.

В допълнение, магнитнорезонансният уред Magnetom Aera ще увеличи диагностичните благоприятни условия на Клиниката по образна диагностика на ВМА, осигурявайки приемането на висококачествени облици при целотелесни проучвания, профилирани проучвания на основен и гръбначен мозък, опорно-двигателния уред, коремни органи и други

Имплементираните Tim4D и Dot технологии способстват за стандартизиране на провежданите проучвания и получените облици и съкращаване на времето за изследванe с над 50%. Това обезпечава потенциал за проучването на над 60 пациента дневно.

Уникална за апарата е и технологията QuietSuite, редуцираща шума, съпътстващ проучванията с до 99%. Това, взаимно с необятния отвор на гентрито, дребната му дължина и ускорените проучвания, способства за повишение на комфорта на пациента по време на проучвания, което също има отношение и към понижаване на артефактите от придвижване в получените облици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР