Нов вирус със силни болки в корема хвърля в паника

...
Нов вирус със силни болки в корема хвърля в паника
Коментари Харесай

Нов вирус със силни болки в корема паникьосва майките

Нов вирус със мощни болки в корема хвърля в суматоха майките на дребни деца. В доста от случаите родителите считат, че става въпрос за апендицит.

Само за седмица остри респираторни болести са натръшкали над 1000 малчугани. Освен стомашни проблеми и разстройство, вирусът провокира също повръщане и висока температура, която може да доближи даже до 40 градуса.

„ Много майки идват обезпокоени в кабинета и изясняват едно и също – през нощта детето ми се разсъни ненадейно и стартира да повръща като шадраван, няколко часа по-късно подвигна температура, която смъкваме за малко, само че тя още веднъж се повишава “, споделя доктор Маргарита Петкова, общопрактикуващ доктор и педиатър, представена от " Телеграф ". По думите ѝ тези болести са нормални за сезона и признаците са едни и същи всяка година.

„ Силната стомашна болежка е нещо ново като недоволство измежду децата, само че при чревни инфекции като ентероколит да вземем за пример е обикновено да я има “, споделя още педиатърът. Заедно с този вирус върлуват и други болести, които провокират хрема, болки в гърлото, уголемени сливици и температура. Обикновено неразположението минава за 3-4 дни, само че в някои случаи може да продължи и седмица. „ Тези болести са мощно заразни и в множеството случаи детето, което се разболява от градината или от учебно заведение, след това заразява цялото семейство. Неприятно става к, когато има бебе или малко дете, при което сходно нещо може да докара до затруднения. Това обаче не се случва постоянно “, споделя още доктор Петкова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР