Нов вид наркотик се е появил на българския пазар. Дрогата

...
Нов вид наркотик се е появил на българския пазар. Дрогата
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Нов опасен наркотик у нас - може да убие и САМО С ВДИШВАНЕ! Вижте го!

Нов тип опиат се е появил на българския пазар. Дрогата е извънредно рискова и може да убива единствено с едно поемане, предизвестяват от наркоотдела на митниците.

Опасното вещество се назовава фентанил и замества хероина, написа bTV.

Фентанилът е гибелен опиум, който може да се инжектира, да се шмърка или да се пие като хапче.

"Ситуацията със свръхдозата при него е много постоянно събитие, защото не всеки път може да се реши какво количество да се постави ", сподели Стефан Бакалов от Агенция "Митници ".

В медицината се употребява като обезболяващо за онкоболни и работи 100 пъти по-силно от морфина.

"Той даже крие заплаха при пипане, извънредно рисков е за чиновници, които отварят кашони и колета. Само вдишването му може да докара до летален край, даже и в пратката да има 10 грама ", добави Бакалов.

В Съединени американски щати от началото на годината до момента фентанилът е взел няколко хиляди жертви. От митниците са засекли продажби и у нас. Най-масовата дрога у нас обаче остава марихуаната, а децата протягат ръка към нея от шести клас.

Над 1,4 тона са опиатите, арестувани от Агенция "Митници " от началото на годината досега. Огромно е количеството на хероина - над 400 кг.

400 възпитаници се включиха във флашмоб на летището и видяха по какъв начин кучетата на наркоотдела откриват дрога и по какъв начин се арестуват наркодилъри. Целта на всички тези демонстрации против дрогата е децата да са наясно с рисковете. До този миг през образованията на Агенция "Митници " са минали над 7000 възпитаници от цялата страна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР