Нов срок за кандидатстване за саниране до 29 февруари. Очаква

...
Нов срок за кандидатстване за саниране до 29 февруари. Очаква
Коментари Харесай

Нов срок за кандидатстване за саниране до 29 февруари


Нов период за кандидатстване за саниране до 29 февруари. Очаква се районното министерство публично да разгласи новия краен период.

До момента са подадени над 3 000 заявки на обща стойност съвсем 4 милиарда лв.. Осигуреното безплатно финансиране от Европейски Съюз е малко над 1 милиард лв.. За момента са утвърдени едвам 756 заявки в 102 общини. За това и страната удължи периода.

Днес изтича срокът за кандидатсване по втория стадий за получване на финансиране за саниране на здания. Собствениците на блоковете, които са включени в аварийния лист от първия стадий на процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд “, можеха да аплайват за финансиране от Етап II. За него е очакван бюджет в размер над 280 млн лв..

Одобрените здания за присъединяване в този стадий на процедурата здания ще получат до 80% безплатна помощ. Всяко съдружие на притежателите ще би трябвало да обезпечи самоучастие в размер на 20% от цената на допустимите разноски по плана. Допустими за присъединяване са всички многофамилни жилищни здания в страната, проектирани преди 26 април 1999 година

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР