Нов соларен парк изграден от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги отскоро заработи

...
Нов соларен парк изграден от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги отскоро заработи
Коментари Харесай

Нов соларен парк заработи в град Добрич

Нов слънчев парк построен от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги неотдавна проработи в град Добрич. Съоръжението с мощ 15 KWp e благосъстоятелност на един от дългогодишните клиенти на енергийният снабдител - ТТ-СЕРВИЗ ООД. Освен вносител на над 28 водещи международни марки, профилирани в производството на транспортна техника и аварийни елементи за товарни коли и рейсове, от 2011 година компанията разполага и с съвременен сервиз, в който прави компютърна диагностика на транспортните средства и предлага ремонтни услуги.

През годините ТТ-СЕРВИЗ ООД е посочила своя сериозен ангажимент към казуса с опазването на околната среда. Следвайки експертните препоръки на енергийния инспектор, към днешна дата компанията е с напълно сменено ЛЕД осветяване в своя магазин, сервизни пространства и хранилища, а от месец март т. година има и личен ФЕЦ, чиято съществена цел е да покрива част от енергийното им ползване.

„ Осигуряването на енергийна и финансова самостоятелност за моя бизнес, е нещо към което се стремя от дълго време ", разяснява притежателят на ТТ Сервиз, Иван Атанасов. „ За това взех решение да влагам в слънчевия парк. Оказа се обаче, че построяването на сходно оборудване не е по никакъв начин лесна задача, Процесът е придружен от комплицирани процедури, които лишават месеци... Най-хубавото от всичко е, че с помощта на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги и най-много техните специалисти Иван Иванов - енергийна успеваемост и Павлин Станев - управител Продажби, през днешния ден аз владея високотехнологичен ФЕЦ, за който нито един път не ми се наложи да посетя някоя институция или да придвижа някакъв документ ".

Централата е ситуирана върху повърхност от 180 кв. м. и има вградената онлайн система за мониторинг, която ще разрешава на клиента в действително време да следи генерираната от PV - системата сила и да я съпоставя с настоящата консумация на обектите си.

На база на предстоящата годишна генерация от 18 MWh, възвръщаемостта на вложенията може да бъде обезпечена в границите на 6 - 7 години.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран съветник по енергийна успеваемост за осъществяване на енергийни обследвания на промишлени системи и здания. В рамките на своята стратегия „ Енергийна успеваемост " компанията осъществя планове за реализиране на действителна оптимизация на енергийните разноски при индустриални, търговски и битови консуматори. Чрез своите лични специалисти и в партньорство с одобрени снабдители и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветяване, фотоволтаични съоръжения, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и ръководство на потреблението на електрическа енергия, енергоспестяващи електроуреди, както и разнообразни профилирани услуги и съвещания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР