Нов случай на рисково шофиране на пътя – все още

...
Нов случай на рисково шофиране на пътя – все още
Коментари Харесай

Безумно шофиране: Водач застрашава живота на десетки на пътя

Нов случай на рисково шофиране на пътя – към момента не е прочут кой е лидерът, заплашил живота на десетки хора. В неделя Александър Футеков пътува край Панчарево със брачната половинка и двете си деца. Внезапно кола стартира погрешно изпреварване.

„ Стреснах се, когато видях колата в страничното огледало, тъй като се движеше извънредно бързо към мен. Останах без мирис, дръпнах се, надявах се да не се удари в някоя кола в насрещното”, описа Александър.

„ Аз се движех с към 60 км/ч, колоната се движеше постепенно, а пътят имаше свлачища и мокри сектори. По моя оценка автомобилът се движеше с над 100 км/ч”, добави той.

Участъкът е рисков, посипан с голям брой завои и сигурно основава предпоставки за тежки произшествия в региона.

Снимка: btvnovinite.bg

Александър съумява да снима рисковата обстановка с видеорегистратор. Веднага подава сигнал до мобилното приложение „ Гражданите”.

„ От над 90 000 сигнала, които сме виждали, това е един от доста редките случаи, където освен има нарушаване – погрешно изпреварване, само че има и коли в насрещното, които ясно се виждат от шофьора”, уточни Тодор Лилков, съосновател на „ Гражданите”.

„ Ако сходни водачи не престават на всеки сходен завой да основават такива рискове и не биват глобявани, или пък ги глобяват с 50-100 лв., то това не би имало никакъв дисциплиниращ резултат и ще продължава да има рискове за мен, за околните”, акцентира Александър Футеков.

Според източници от Министерство на вътрешните работи колата е благосъстоятелност на компания за бързи заеми. Служителите ѝ не ни дадоха отговор кой я е карал.

Сигналът на Александър е препратен непосредствено от приложението до пътната полиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР